کابینت مدرن
پیدایش و طراحی سبک مدرن، از حوالی جنگ جهانی اول شروع شد. این سبک شامل ویژگیهایی از قبیل سطح صاف و بدون شیب، شکلهای هندسی ساده و زاویهدار و استفاده از حداقل تزئینات میباشد. کابینت مدرن با مشخصههایی مثل براق بودن، طراحی زاویهدار، سادگی در درها و چارچوبها شناخته میشود. طراحی کابینت مدرن، منعکسکننده تمایل مردم به سمت لوازم آشپزخانه مدرن متعلق به اواسط قرن بیستم است که عمدتا دارای زوایا و منحنیهای زمخت میباشند. کابینت مدرن یکی از رایجترین نمونههای کابینت در سبکهای امروزی است؛ خصوصا این مدل، برای آشپزخانههای نقلی و کوچک بسیار مناسب است و باعث میشود سادگی و آرامش بیشتری در فضای خانه به وجود آید. انواع کابینت امدیاف یا کابینت هایگلاس، یا هر نمونهی دیگری که حکاکی و جزئیات تزئینی در آن وجود نداشته باشد، در سبک کابینت مدرن دستهبندی میشوند. سبک مدرن را میتوان در تقابل با سبک کلاسیک در نظر گرفت که برخلاف مدلهای سنتی و گذشته، سادگی و استفاده از جزئیات ضروری و لازم حرف اول را میزند. در سبک مدرن، اگرچه جزئیات زیبا وجود دارد، اما همهی جزئیات به کار رفته دارای حداقل تزئینات بوده و جنبهی کاربردی آنها، بر وجه زیبایی آن ارجحیت دارد.
مزایا و معایب کابینت مدرن
کابینت مدرن، مدلی ساده و دلنشین است؛ به همین دلیل اکثر افراد جذب آن میشوند. از مزایای کابینت مدرن میتوان به مناسب بودن آن برای هر فضایی اشاره کرد. معمولا متریالی که برای ساخت کابینت مدرن کاربرد دارند، از قیمت پایینتری برخوردار هستند؛ بنابراین اگر به دنبال کابینتهایی اقتصادی هستید، که در هر آشپزخانهای کاربرد داشته باشند و در عین حال با سلایق مختلف هم منطبق باشند، کابینت مدرن گزینهی مناسبی برای شما است. در طراحی کابینتهای سبک مدرن، میتوان از رنگهای متعدد و خاص هم استفاده نمود که آن را نسبت به مدلهای دیگر ارجحتر و ممتاز میسازد.
مزایای کابینت مدرن
سادگی موجود در طراحی کابینت مدرن، امکان به وجود آوردن یک فضای جادار و رویایی را در آشپزخانه فراهم میآورد. تجهیزات مدرن و جدید در این سبک بیشتر به کار گرفته میشوند که این مساله به خودی خود، به بهرهوری و بهینهسازی فضا کمک میکند.
- برخلاف مدلهای کلاسیک، کابینتهای مدرن صیقلیتر و جمعوجورتر هستند و عموما از ترکیب مواد و مصالح مختلفی ساخته میشوند. متریال جدید و قدیمی در سبک کابینت آشپزخانه مدرن کاربرد دارند به طوری که هنوز هم از چوب طبیعی در ساخت این کابینتها استفاده میشود. چوب، لمینت، شیشه و انواع فلزات در فرآیند تولید کابینتهای مدرن نقش مهمی ایفا میکنند.
- کابینتهای مدرن، بزرگ و درشت نیستند و به جای داشتن درهای بزرگ، فاخر و حکاکیشده، این کابینتها از سیستمهایی کوچکتر و جمعوجورتر، از قبیل کشوهای عریض و کاربردی، بهره میبرند.
- از دیگر مشخصات کابینت مدرن، استفاده از حداکثر فضا بدون محدودیت است؛ به طوری که در این سبک، ما شاهد کابینتهای بلند و کشیده هستیم که حتی گاهی تا خود سقف نیز امتداد دارند.
- تنوع رنگ بالا یکی دیگر از ویژگیها و مشخصات کابینت مدرن است. در این سبک، برخلاف سبکهای کلاسیک، محدودیت رنگ چندانی وجود ندارد و ما میتوانیم از کابینتهایی با رنگهای شاد، پرانرژی و حتی غیرمتعارف استفاده کنیم.
- فارغ از رنگ یا مواد به کار رفته در طراحی مدرن آشپزخانه، مهمترین مسالهای که مد نظر است، شکل و فرم درهای کابینت است. انواع کابینت مدرن، دارای درهای صاف و مسطح هستند که مانع وجود جزئیات اضافی در آنها میشود. هیچ مدلبندی سلطنتی، سطوح برجسته یا حکاکیهای تزئینی، بر روی بدنه یا درهای کابینت مدرن مشاهده نمیشود و به جای آن بر روی سطوح صاف و براق تاکید شده است.
- کابینت مدرن هم برای آشپزخانههای بزرگ و هم برای آشپزخانههای کوچک مناسب است. این سبک طراحی، هم مورد علاقه کسانی است که دارای پنجرههای زیادی در آشپزخانه هستند و هم مورد پسند کسانی است که فاقد پنجره هستند و با محدودیت نور مواجه میباشند.
معایب کابینت مدرن
اگر کابینتهایتان به سبک مدرن است، نمیتوانید از چیدمان و المانهای سبک کلاسیک برای خانه و آشپزخانهتان استفاده کنید؛ به ویژه آنکه آشپزخانهتان حالت اپن و باز داشته باشد. یکی از مواردی که باعث میشود کابینتهای سبک مدرن، زیبایی خود را از دست بدهند، قرارگیری آنها در کنار چیدمان کلاسیک، مانند مبلمان استیل یا تزئینات فاخر کلاسیک است؛ چنین ناهماهنگی باعث میشود کل دکوراسیون نازیبا و نامتقارن به نظر برسد. کابینتهای مدرن سبکی بسیار ساده هستند و از این نظر ممکن است برای افرادی که به المانهای تزئینی و فاخر علاقمند هستند، مناسب نباشد. همچنین سبک ملایم و سادهی این کابینتها برای خانههای اشرافی و مجلل چندان مناسب نیست. با توجه به این که سطح کابینتهای مدرن بسیار صاف و فلت است، ممکن است لکه، خط و خراش یا اثر انگشت بر روی این کابینتها بیشتر نمود داشته باشد. البته این مساله تا حدودی بستگی به متریال انتخابی نیز دارد. برخی کابینتها، مانند هایگلاس، اثر خط و خش و لکه را با وضوح بیشتری نشان میدهند.
فرق کابینت مدرن و کلاسیک
وقتی صحبت از طراحی داخلی آشپزخانه باشد، طرحها و مدلهای مختلفی برای انتخاب وجود دارند، اما عموما تمام آنها به دو بخش کلی تقسیم میشوند:
- کابینت مدرن
- کابینت کلاسیک
اگر بخواهیم فرق کابینت کلاسیک و مدرن را بهتر بازگو کنیم، باید گفت کابینت کلاسیک دارای نوعی طراحی است که در آن به جزئیات ظاهری و مباحث زیبایی توجه ویژهای میشود. کابینت کلاسیک معمولا پر زرقوبرق و مملو از حکاکیها است و در ظاهر، فضایی اشرافی و سلطنتی را ایجاد میکند. اما روی دیگر سکه، کابینتهایی است که به سادگی و حذف جزئیاتِ غیرضروری، اهمیت بیشتری میدهد که ما آن را با سبک مدرن میشناسیم. کابینت مدرن و کلاسیک، دو سبک اصلی در طراحی کابینت آشپزخانه هستند که خود منبع الهام و سرچشمهی پیدایش سبکهای دیگری میباشند.
تفاوت کابینت مدرن و نئوکلاسیک
کابینت نئوکلاسیک سبکی مابین مدرن و کلاسیک است. نئوکلاسیک نه مدرن محسوب میشود و نه همانند طرحهای کلاسیک، پر زرق و برق و فاخر است؛ بلکه چیزی مابین این دو است. سبک نئوکلاسیک از قرن ۱۹ میلادی پا به عرصهی وجود گذاشت و به دلیل میانهروی و اعتدالی که در ذات آن نهفته بود، توانسته تا به امروز طرفداران بسیاری را در سراسر جهان به سمت خود جلب کند. کابینت نئوکلاسیک هم برای آشپزخانههای بزرگ و هم آشپزخانههای کوچک مناسب است. بنابراین اگر به سبک کلاسیک علاقه دارید و در عین حال محدود بودن فضای آشپزخانه امکان تعبیه کابینتهای کلاسیک را به شما نمیدهد، انتخاب کابینت نئوکلاسیک گزینهی مناسبی است؛ زیرا از نظر طراحی تا حدودی به سبک کلاسیک نزدیک است. در نمونههای کابینت نئوکلاسیک، از سادگی سبک مدرن خبری نیست؛ بلکه جزئیات تزئینی ساده، باعث زیبایی و دلنشینی فضای آشپزخانه میشود. با وجود محبوبیت زیاد کابینت نئوکلاسیک، کابینتهای سبک مدرن، مدلی بسیار محبوب هستند که گوی سبقت را از مدلهای کلاسیک و نئوکلاسیک ربودهاند. دلیل این مساله را میتوان در قدرت انطباق کابینت مدرن در بیشتر پلانها دانست؛ همچنین این کابینت را میشود با متریال ارزان قیمت نیز ساخت.
کابینت مدرن با ام دی اف
کابینت ام دی اف را میتوان پرکاربردترین متریال در آشپزخانههای امروزی سبک مدرن دانست. تا قبل از پیدایش امدیاف خام، کابینتهای آشپزخانه عموما از فلز یا چوب طبیعی تشکیل میشدند اما با تولید امدیاف، کابینت امدیاف جایگزین پرتکرار آشپزخانههای امروزی شدند. کابینت امدیاف، کابینتی بسیار اقتصادی است و در کنار قیمتی که بابت آن پرداخت میشود، دوام و ماندگاری نسبتا بالایی دارد. این کابینت تنها در سبک مدرن و مینیمال کاربرد دارد و از نظر تنوع رنگ، بینظیر است. در واقع، ورقهای ام دی اف در هر رنگی تولید و به بازار عرضه میشوند. مقاومت این کابینت در برابر رطوبت کم است، اما اگر به خوبی از آن مراقبت کنید، تا سالهای طولانی میتواند میهمان آشپزخانه مدرن شما باشد. البته نمونههای ام دی اف ضد آب و مقاوم نیز داریم که طبیعتا از قیمت و کیفیت بالاتری برخوردارند.
کابینت مدرن ملامینه
کابینت ملامینه از امدیاف خام (بیشتر نئوپان) با روکش ملامینه تشکیل شده است. این روکش نسبت به لمینت، که متداولترین روکش ام دی اف خام است، ضعیفتر است. آنچه در بازار با نام کابینت ملامینه شناخته میشود، معمولا از نئوپان یا امدیاف خام با چگالی پایین ساخته شده است؛ به همین دلیل کابینتهای ملامینه از دوام و مقاومت بالایی برخوردار نیستند. از نکات ویژهی کابینت ملامینه میتوان به قیمت پایین اشاره کرد که آن را برای خانههایی با اسکان موقت یا محیط کاری مناسب میسازد.
کابینت مدرن پلی اورتان
کابینت پلی اورتان نوعی کابینت است که مغزی آن از ام دی اف خام یا چوب تشکیل شده و پس از آن با روکشی از رنگ پلی اورتان پوشانده میشود. کابینت پلی اورتان در سبکهای کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن ساخته میشود و این مساله بستگی به مدل حکاکی دارد که توسط ماشین CNC بر روی ام دی اف خام اجرا میشود. کابینت مدرن پلی اورتان قاعدتا فاقد حکاکی است و طرح و مدلی ساده دارد. کابینت پلی اورتان از نظر رنگ، تنوع بالایی دارد و ممکن است به شکل مات یا براق ساخته شود. مقاومت و کیفیت این مدل کابینت بسیار بالا است و تا سالها میتواند به زیبایی روز اول در آشپزخانه شما بدرخشد. البته با توجه به کیفیت بالای کابینت پلی اورتان، قیمت آن نیز بالا است و جزو کابینتهای گرانقیمت دستهبندی میشود.
کابینت مدرن پلی اورتان
کابینت پلی اورتان نوعی کابینت است که مغزی آن از ام دی اف خام یا چوب تشکیل شده و پس از آن با روکشی از رنگ پلی اورتان پوشانده میشود. کابینت پلی اورتان در سبکهای کلاسیک، نئوکلاسیک و مدرن ساخته میشود و این مساله بستگی به مدل حکاکی دارد که توسط ماشین CNC بر روی ام دی اف خام اجرا میشود. کابینت مدرن پلی اورتان قاعدتا فاقد حکاکی است و طرح و مدلی ساده دارد. کابینت پلی اورتان از نظر رنگ، تنوع بالایی دارد و ممکن است به شکل مات یا براق ساخته شود. مقاومت و کیفیت این مدل کابینت بسیار بالا است و تا سالها میتواند به زیبایی روز اول در آشپزخانه شما بدرخشد. البته با توجه به کیفیت بالای کابینت پلی اورتان، قیمت آن نیز بالا است و جزو کابینتهای گرانقیمت دستهبندی میشود.
کابینت مدرن های گلاس
کابینت هایگلاس یکی از جذابترین و زیباترین نمونههای کابینت مدرن است که درخشندگی و بازتاب نور در آن حرف اول را میزند. اگر به آشپزخانهای با جلوهی بصری زیاد و درخشنده علاقمند هستید، کابینت هایگلاس مدرن همان چیزی است که در جستوجوی آنید! متریال هایگلاس، از امدیاف خام با روکش پلکسیگلس، که نوعی روکش پلاستیکی شیشهمانند است، تشکیل شده است. این روکش باعث میشود بازتاب و انعکاس نور در آشپزخانه بسیار بالا باشد و تمام نور دریافت شده از محیط، مجددا به محیط باز تابانده شود. به همین دلیل این کابینت برای آشپزخانههای کوچک و نقلی و حتی آشپزخانههای بزرگی که فاقد پنجره هستند، پیشنهاد میشود. کابینت هایگلاس، در برابر نفوذ آب و خط و خش آسیبپذیر است و در کنار زیبایی منحصر به فردی که برای آشپزخانه ایجاد میکند، نیاز به مراقبت و نگهداری بیشتری دارد. تنوع رنگ و طرح در ورق هایگلاس، بالا است اما قیمت آن اقتصادی است.
کابینت مدرن انزو
کابینت انزو، نام نوعی کابینت ایتالیایی است که توسط شرکت انزو به بازار عرضه شده است و به همین دلیل به کابینت انزو مشهور شده است. امروزه کابینت انزو، توسط بسیاری از شرکتهای کابینتسازی ایرانی و خارجی تولید میشود و مختص سازندگان و طراحان ایتالیایی نیست. کابینت مدرن انزو، ظاهری براق و بسیار درخشنده دارد و ساخت آن مستلزم وجود تجهیزات مدرن و پیشرفته و همچنین وجود محیط ایزوله است. به همین دلیل، تنها برخی شرکتهای کابینتسازی صاحب نام، توان تولید آن را دارند. کابینت انزو در هر سبکی که ساخته شود، ظاهر زیبا و درخشانی دارد و از مقاومت بسیار بالایی در برابر خط و خش و رطوبت برخوردار است. قیمت این کابینت به دلیل پروسه دشوار رنگآمیزی آن نسبتا بالا است و تنها در رنگ سفید براق تولید میشود.
کابینت مدرن وکیوم و ممبران
کابینت وکیوم همان کابینت ممبران است؛ به دلیل آن که روکش PVC به صورت وکیوم بر روی ام دی اف خام کشیده میشود، نام وکیوم نیز بر کابینت ممبران اطلاق میشود. کابینت مدرن وکیوم، اگر به صورت کامل با ورق PVC پوشانده شود، مقاومت بسیار بالایی در برابر رطوبت دارد. البته این مساله تا حد بسیار زیادی، وابسته به شرکت سازنده کابینت وکیوم است. برخی شرکتهای سودجو، به خاطر عرضه قیمت اقتصادیتر و در نتیجه جذب مشتری بیشتر، از چسبهای ارزان قیمت و بیکیفیت استفاده میکنند یا تنها سطح رویی MDF را با پوشش PVC میپوشانند که این مساله در کوتاه مدت منجر به نفوذ آب به بافت ام دی اف داخلی یا بلند شدن ورق PVC از لایهی اصلی میشود.
کابینت مدرن چوبی
سبک کابینت مدرن، سبکی بسیار آزاد است که دست طراحان را باز میگذارد تا از هر متریالی برای ساخت کابینت استفاده کنند و چه متریالی بهتر از چوب طبیعی؟!!! کابینت چوبی یکی از زیباترین و جذابترین مدلهای سبک مدرن را در اختیار شما قرار میدهند. به دلیل این که ظاهر کابینتهای مدرن ساده است، بافت گرهمانند چوب طبیعی، ملاحت و زیبایی خاصی به فضای آشپزخانه میبخشد. به راستی، هر کسی توان چشمپوشی از کابینت مدرن چوبی را ندارد زیرا زیبایی بیبدیل آن در ذات خود چوب نهفته است. کابینت چوبی مقاومت بالایی دارد و اگر از آن خوب مراقبت کنید، سالهای بسیار طولانی میتواند در آشپزخانه شما باقی بماند. ضعف اصلی این کابینتها، نفوذ آب و رطوبت به بافت چوب است؛ به همین دلیل این کابینتها نیاز به مراقبت دارند و لازم است در بازههای زمانی مختلف روغنکاری و تحت مراقبت قرار گیرند. قیمت کابینتهای چوبی، در هر سبکی که باشند، بالا است و جزو گرانقیمتترین کابینتها دستهبندی میشوند.
کابینت مدرن ساده
کابینت مدرن، بالذاته ساده است و همانطور که اشاره کردیم، فاقد جزئیات اضافه و تزئینات مجلل است. با این وجود اگر باز هم به سادگی علاقه دارید، با روشهایی میتوان کابینت مدرن سادهتری داشت که این مدل، بیشتر به سبک مینیمال شباهت دارند. یکی از همین ترفندها، تعبیه کابینتهای بدون دستگیره است که دیگر عملا سادهترین حالت کابینت آشپزخانه هستند. نصب کابینتهای یکسره نیز روشی دیگر است که باعث میشود کابینتها همچون یک دیوار به حساب بیاند و کمتر شبیه کابینت باشند. استفاده از رنگهای روشن و خنثی به صورت کامل، مانند کابینتهای یکدست سفید، میتواند به سادگی بیشتر فضا کمک کند.
کابینت مدرن مینیمال
سبک مینیمال این روزها بسیار ترند شده است و طبیعت المانهای آن در آشپزخانه و کابینتهای مدرن هم به چشم میآید. سبک مینیمال از سبک مدرن سادهتر است و نه تنها جزئیات اضافه در آن دیده نمیشود، بلکه هر چیزی در آن به اوج سادگی خود میرسد. این سبک در آشپزخانههای مدرن هم پر طرفدار است و ما را بیشتر به سمت سادگی و پرهیز از وجوه تزئینی سوق میدهد. سبک مینیمال بسیار ساده است و به همین دلیل برای همهی فضاهای کوچک و بزرگ مناسب میباشد. به دلیل سادگی، افراد بیشتری به این سبک علاقه نشان میدهند و در عین حال، از ظاهر آن دیرتر خسته میشوند. در سبک مینیمال، کابینتها فاقد دستگیره هستند و تنها به رنگهای روشن دیده میشوند. کابینت مدرن مینیمال، میتواند از متریال مختلفی مانند چوب، ام دی اف، هایگلاس، انزو و … تشکیل شده باشد. در یک آشپزخانه سبک مینیمال، نباید فضای آشپزخانه شلوغ باشد و همه چیز باید به طور کامل در کابینتها جای گرفته باشد. استفاده از رنگهای خنثی، به ویژه سفید، از اصلیترین شاخصهها در طراحی سبک مینیمال است. وجود عناصر سادهی طبیعی یکی دیگر از المانهایی است که برای زیبایی بیشتر میتوان در آشپزخانههای مدرن مینیمال از آنها بهره گرفت.
کابینت مدرن پلهای
کابینت مدرن پلهای مدلی از طراحی است که در آن کابینتها در یک سطح قرار ندارند و به شکل پلکانی و غیر هم سطح طراحی میشوند. در واقع، عمق کابینتهای دیواری، یک اندازه نیست و به صورت پلهای است. این مدل، میتواند به شکل یکسره نیز باشد که در قسمت وسط، بخشی از کابینت عقبنشینی دارد و فضایی را برای طراحی کانتر و قرار دادن سر بدون برخورد به بدنه کابینتهای دیواری مهیا میسازد. در بسیاری از مدلهای کابینت پلکانی، رنگ هر طبقه نیز متفاوت است که در این صورت زیبایی کار دو چندان میشود. کابینت پلهای، تنها در سبک مدرن و سبک مینیمال به کار میرود و در سبک کلاسیک دیده نمیشود.
کابینت مدرن دو طبقه
در این مدل طراحی، کابینتهای دیواری یا هوایی، در دو طبقه با دو در مجزا طراحی میشوند. در مدل کابینتهای دو طبقه، معمولا کابینتهای بالایی بسیار کشیده و بلند هستند و ممکن است تا سقف امتداد داشته باشند و به جای این که از یک در برای کابینتها استفاده شود، از دو در استفاده میشود تا هم دسترسی راحتتر باشد و هم فضای کابینتها از یکدیگر مجزا باشند. کابینت مدرن دو طبقه برای آشپزخانههایی مناسب است که کابینتهای هوایی کشیده دارند و نصب درهای یکتکه از زیبایی فضای میکاهد. در طراحی مدل کابینت دو طبقه، میتوان از نورپردازی برای زیباتر شدن کابینتهای دیواری استفاده کرد. همچنین اگر از مدل کابینت دستگیره مخفی یا دستگیره نواری استفاده کنید، فضای هر طبقه به شکل زیباتری از یکدیگر مجزا میشود.
قیمت کابینت مدرن
کابینت آشپزخانه، جزئی مهم و حیاتی در خانه و آشپزخانه محسوب میشود و به موازات مواد به کار رفته و نقشی که در ایجاد نظم ایفا میکند، قیمت تمام شدهی آن نسبتا بالا است. معمولا کابینتهای سبک مدرن، ارزانقیمتتر از سایر مدلها محاسبه میشوند؛ البته این موضوع، به متریال انتخابی هم بستگی دارد. عواملی که در قیمت کابینت مدرن موثر هستند عبارتند از:
- متریال بکار رفته در کابینت مدرن
اینکه کابینت آشپزخانه از چه متریالی تشکیل شده باشد، عامل موثری است که بر قیمت کابینت موثر است. به عنوان مثال، کابینتهای ام دی اف، هایگلاس و ممبران جزو کابینتهای با قیمت متوسط و اقتصادی دسته بندی میشوند و کابینتهای انزو، پلیگلس، کابینتهای رنگ، استیل، روکش چوب، چوب طبیعی، و … در گروه کابینتهای گرانقیمت دستهبندی میشوند.
- سایز و ابعاد کابینت مدرن
معمولا قیمت کابینت را با هر متر از طول کابینت میسنجند؛ بنابراین هر چه سایز کابینت و ابعاد آشپزخانه بیشتر باشد، به کابینتهای بیشتری نیاز است که در نتیجه قیمت کل کابینتها نیز افزایش خواهد یافت.
- تجهیزات استفاده شده در کابینت مدرن
یراقآلات و تجهیزاتی که در کابینت به کار میرود، قیمت کابینت مدرن را تحت تاثیر قرار میدهد. به عنوان مثال، وجود آرامبند یا دستگیرههای کابینت یا کیفیت تجهیزاتی مانند سینک ظرفشویی و شیرآلات، در قیمت تمام شدهی کابینت موثر هستند.
- اسکلت کابینت مدرن
به غیر از بدنه و درهای کابینت، اسکلت یا یونیت کابینت نیز در قیمت آن موثر است؛ به عنوان نمونه، اگر از یونیت پیویسی که متریالی مقاوم و ضدآب است استفاده کنید، قیمت کابینت را افزایش دادهاید.
- مدل کابینت
کابینت مدرن اگر چه مدلی ساده است، اما در دل سادگی، مدلهای مختلفی دارد. هر چه مدل انتخابی دشوارتر باشد، باعث میشود که سازنده زحمت بیشتری برای ساخت و نصب کابینت متحمل شود که در این صورت، قیمت کل کابینت افزایش خواهد یافت.
- ترند بودن مدل کابینت
واضح است که هر چه مدل انتخابی شما به روزتر و جدیدتر باشد، قیمت کابینت مدرن افزایش خواهد یافت. مثلا گاهی متریال مات و گاهی متریال براق مد و ترند سال است، که طبیعتا این مساله در قیمت کابینت موثر خواهد بود.
نگهداری از کابینت مدرن
کابینت آشپزخانه شما نسبت به دیگر تجهیزات موجود در منزل، پر استفادهتر است و در معرض فرسودگی و صدمه ناشی از پخت و پز و آشپزی قرار دارد. با نگهداری درست و اصولی، میتوان عمر هر کابینتی را افزایش داد و حتی به شکل مادامالعمر از آن استفاده نمود. با بهرهگیری از این ترفندهای کوچک، کاری کنید تا آشپزخانهتان برای سالهای سال ماندگاری و زیبایی خود را حفظ کند!
• درهای و کشوهای کابینتهای مدرن را آرام و با ملایمت باز و بسته کنید.
کشوها و در کابینتهای امروزی، با سیستمهای باز و بسته شوندهی روان طراحی و ساخته شدهاند؛ لذا برای جلوگیری از ایجاد گرفتگی و خسارت در لولاها، هنگام استفاده از آنها تا حد امکان ملایمت به خرج دهید. اگر کشوها را با فشاری بیشتر از حد معمول محکم بیرون کشیده، و یا درهای کابینت را به سرعت باز و بسته کنید، طی گذر زمان احتمال فرسودگی در بخش لولاها افزایش پیدا خواهد کرد. خصوصا این نکته برای کابینتهای مدرن با متریال ام دی اف و هایگلاس بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا بافت مرکزی این نمونهها بر اثر استفاده نادرست، دچار خوردگی در اطراف پیچها میشود.
• کابینتها و کل آشپزخانه را تمیز نگه دارید.
در راستای حفظ تازگیِ ساختار آشپزخانه، نظافتِ مرتب و دورهای را در دستور کارتان قرار دهید. با گذر زمان، آلودگی و گرد و خاک میان دَرزها و همچنین گوشههای بدنهی کابینت مینشینند که میتواند در آینده مشکلات نظافتیِ متعددی را پدید آورند. به کابینتهایی که محل فراهمسازی غذا هستند، بیشتر توجه کنید چون ممکن است با مواد غذایی رنگی و یا ادویهها رنگ بگیرند؛ خصوصا این نکته را برای کابینتهای رنگ روشن و در صدر آنها سفید، رعایت کنید. کابینتهای اطراف گاز، یکی دیگر از قسمتهایی است که به تمیزکاری بیشتری نیاز دارد. پیشنهاد میدهیم به طور هفتگی با مقداری ماده تمیز کننده سبک و یک دستمال نرم، کابینتهای اطراف گاز را چربیزدایی کنید.
• از قرار دادن ظروف خیس در قفسه کابینت اجتناب کنید.
کابینت آشپزخانه و اسکلتبندی آن غالباً با استفاده از اِم دی اِف و یا تختههای «چند لا» ساخته میشوند. قرار دادن ظروف یا لوازم خیس و مرطوب، سبب ایجاد قارچ و کپک در سطح کابینتها خواهد شد. این امر میتواند موجب ضعیف شدن اسکلت کابینتها و در نتیجه، کاهش عمر آنها شود. قبل از قرار دادن ظروف و یا هر شی دیگری داخل کابینتها و کشوها، از خشک بودن آنها اطمینان حاصل نمایید.
• از انباشت لوازم سنگین بیش از حد مجاز اجتناب کنید.
انباشتن بیش از حد اشیاء و ظروف در کابینتها باعث آسیب رسیدن و شکم انداختن بدنهی داخلی کابینت میشود. سعی کنید ظروف و لوازم سنگین را با فاصله و تنها در کابینتهای زمینی قرار دهید. هر مدل و صفحه کابینتی، بسته به استقامتش، مقدار معینی از وزن را تحمل میکند و در صورتی که بار تکمیل شده به آن از حد تحمل صفحه فراتر باشد، به مرور زمان ضعیف و خم خواهد شد
راهنمای خرید کابینت مدرن
- کابینت مدرن سبکی بسیار زیبا و شیک بوده که معمولا با سلایق مختلف همخوانی دارد. این سبک به ویژه برای خانههایی که قصد اجاره دادن آنها را دارید، بسیار مناسب است؛ زیرا مستاجران گزینههای بیشتری برای هماهنگی با آشپزخانه خواهند یافت. کابینت مدرن اگر درست و متناسب با شرایط پلان آشپزخانه طراحی شود، به حدی زیبا و چشمگیر خواهد بود که کمتر کسی دست رد به انتخاب آن میزند.
- تقریبا هر متریالی را میتوان در ساخت کابینت مدرن به کار برد. در انتخاب این مدل از کابینت، محدودیتی برای انتخاب رنگ و طرح دلخواهتان ندارید و دست شما باز است تا آنچه در رویا دارید، در آشپزخانهی دلبندتان پیاده سازید.
- اگر چه کابینت مدرن را هر سازنده و کابینتسازی میتواند طراحی و تولید کند، اما طراحی و ساخت کابینتهایی که چشم هر بینندهای را خیره کنند، تنها از عهدهی طراحان و سازندگان کاربلد و با تجربه بر میآید.
- چنانچه پلان آشپزخانه شما محدود است یا نورگیر مناسبی ندارید، کابینت سبک مدرن گزینهی ایدهالی است.
- اگر سبک وسایل دکوراسیون منزل و چیدمان خانهتان کلاسیک است، اصلا به سراغ سفارش کابینت مدرن نروید زیرا ناهماهنگی در سبکها باعث میشود هم لوزامتان جلوهای نداشته باشند و هم کابینتهایتان نازیبا و نامتناسب جلوه کنند.